Historia

Livsglädjens Kennel är belägen på Ängkullen i Tösse (i närheten av Tössestugan) i Dalsland.
Vi bor drygt en mil söder om Åmål. Jag heter Ulla Eriksson och genomgick år 2000 Goldenklubbens
uppfödarutbildning och jag registrerade år 2001 Livsglädjens kennel.

På bilden ser Du från vänster vår bästa dressyrhäst May Moon på ponnystadiet, som vi hade många spännande tävlingar med. Ulla, som håller i henne har också Fatima, 14 år, vid sin sida. Bredvid står Grafika, en underbar fullblodsarab, som har ett föl efter sig, som var min ridhäst, nämligen Ängkullens Bambino. Malin, vår äldsta dotter, som här är 13 år står bredvid och Alice, som här är 10 år sitter på sin stiliga welshponny, Master och sedan är det Tage med våra katter Tussie och Rosie.

Jag har haft hundar och hästar hela mitt liv. Min familj har haft Golden Retriever sedan år 1978. Vi har valt att ha Goldenrasen, därför att denna typ av hund är kraftfull med aktiva rörelser och är vänligt inställd till människor och djur.

Jag har haft avelsintresse alltsedan vi köpte vår första Golden, Tazzafatima (e. Caliph of Yeo, u.Country Boys Tazza). Vi minns henne med stor kärlek !(Du finner en del bilder från denna fina tid med Fatima nertill på denna sida.)
Fatima var med oss överallt och hon var en underbar familjehund, som synes på de inlagda korten. Fatima blev 15 år och ett halvår innan vi tog bort henne, så skaffade vi oss nästa Golden.

Ringmaster Moving Lady ( e. Tobygårdens Anton, u: Ringmaster Triplet Star)
Lady har varit med oss överallt. Jag hade tänkt börja med avel på henne, men då hon fick en liten anmärkning (1:a) på ena höftleden, så blev det ej så.Lady är duktig på agility. Hon har stor arbetslust och hon älskar att simma. (Du finner bilder på även henne nertill på denna sida)

Under 1980- och 90 talet bestod vår familjs liv mycket av uppfödning och träning av ridhästar. Vi åkte runt i stora delar av Sverige med våra döttrar Malin och Alice på träningar och tävlingar, främst i dressyr.

Här är Alice och Albert vid sin första tävling tillsammans.

Till höger ovan är Malin på Senta Li Li och till vänster är vår gamla dressyrponny May Moon vid uppvisning på Svenska flaggans dag i Åmål.

Ovan är Ulla ute och rider tillsammans med Malin och Alice-En härlig samvaro

Galleri

Våra hundar

Valpar på G

Kontakt

Aktiviteter